Ordning: två små hemmabarn

Barnrummet 1

Nu är den nya väggen uppe! Delmoment 1 avklarat!

De som bodde här innan oss hade själva byggt väggen mellan de två små sovrummen, och de hade gjort det DÅLIGT. Sorry, men inga ursäkter kan rädda er. Tätt uppstadgade stålreglar, och gipsskivor, bra jobbat. Men sen då? Isolering kanske? Nejnej, de kanske var musiker och tyckte om att ha en jätte-bongotrumma hemma. Inte vi. Sen hade de ju faktiskt tänkt efter när de inte fäste väggen i det nylagda golvet, eftersom de som flyttade in efter dem kanske ville göra ett stort rum av det hela. Mjo, ok, men som vägg fungerade den inte bra. Det kändes extremt riskabelt att hänga upp saker på den, och när man la mista vikt mot den så bågnade väggen. Samt att man kunde viska och personen i rummet bredvid hörde det.

Simon hittade skruvarna i gipset med hjälp av en stark magnet och skruvade ner lagret in mot barnrummet. Sedan borrade han och skruvade genom stålregel, träregel, laminat och betonggolv för att fästa väggen ordentligt. Sedan satte han dit isolering med fokus på ljudisolering och skruvade tillbaka de gamla gipsskivorna. Här efter spacklades det lite grovt och sedan satte Simon och pappa tillsammans upp nya, fräscha gipsskivor. Med dubbelt lager av gips kommer det bli ännu bättre underlag för att sätta upp tavlor, speglar, hyllor osv.

Nu väntar vi på lite instruktioner från målarna i familjen! Lister, gardinstång och lösa tapeter ska självklart bort; men sen ska det tejpas, spacklas och slipas innan måleriet och vi vet inte hur långt proffsen vill att vi amatörer fixar (läs: förstör).

IMG_9565

Underbar tapet som kom fram!

IMG_1296IMG_1363IMG_1470

IMG_1469

…och så det ser ut just nu!

Vad härligt det kommer bli när väggarna är klara och jag kan sätta igång och göra min del! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats