Ordning: två små hemmabarn

Halloweeninspo

CakePops: Ögon och kittlar

Ca. 50st

175*C, ca.2 timmar aktiv tid, sammanlagt min.6 timmar + 1 natt i kylen

CakePops i form av utslitna ögon och häxkittlar! Förra årets halloween blev det söta snacks med häxtema!

IMG_4360

Ingredienser

Sockerkaka (en ingredienslista för varje kaka, dvs. du behöver två av allt nedan)

  • 2 ägg
  • 2dl strösocker
  • 3dl vetemjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 75g smält smör
  • 1dl mjölk
  • Citroncest eller hallonessens
  • Grön eller röd karamellfärg
  • Smör och ströbröd till formen

Ögon (25st)

  • 200g naturell färskost
  • 200g florsocker
  • 1msk citronsaft
  • 200 g vit choklad
  • 25g mörk choklad
  • 1 paket Non-stop
  • 1 paket jordgubbsremmar
  • Rosa kristyr

Kittlar (25st)

  • 200g naturell färskost
  • 200g florsocker
  • Hallonessens
  • 225 g mörk choklad
  • 25 popcorn
  • 1 ask gröna Nerds (eller annat smått, hårt, grönt, godis)
  • Några Mariekex eller salta pinnar
  • Grön kristyr
  • Röd kristyr

 

Gör så här

Sockerkakor

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tills blandat.
  3. Vänd ner det smälta smöret.
  4. Vänd ner mjölken.
  5. Blanda ner smaksättning och karamellfärg.
  6. Häll ner smeten i en smord och bröad form (ca.25cm)
  7. Grädda på 175*C i 40-50 minuter.
  8. Låt svalna helt.

IMG_4334

Utslitna ögon

  1. Smula ner den gröna sockerkakan i en stor bunke. Kör i matberedare för bäst effekt.
  2. Vispa färskost och florsocker till en fluffig blandning. Blanda ner smaksättning.
  3. Vispa ihop färskostblandningen och kaksmulorna.
  4. Rulla till 25 bollar och lägg på bakplåtspapper.
  5. Kyl i minst 60 minuter.
  6. Rulla bollarna en gång till efter att de kylts, för att göra dem jämnare.
  7. Smält den vita chokladen över vattenbad, och behåll skålen där för att inte förlora värme.
  8. Doppa ner klubbpinnarna ca. två cm i chokladen, och stick ner dem halvvägs genom bollarna.
  9. Kyl i minst 30 min.
  10. Gör under tiden hål i ett frigolitblock eller en stor kartong, lagom för att sätta klubbpinnarna där i.
  11. Doppa bollarna en och en i den vita chokladen. Bollen ska täckas helt och chokladen ska nå en liten bit ner på pinnen. Skaka av så mycket överflödig choklad som möjligt. Stick ner pinnarna i kartongen.
  12. Låt stelna i kyl minst 60 min.
  13. Fäst en Non-stop på varje cakepop med hjälp av lite smält vit choklad.
  14. Kyl i min.15 minuter.
  15. Skär jordgubbsremmarna i ojämna, långa, remsor -med en spets i ena änden (tänk långa, smala, trianglar).
  16. Häll rosa/röd kristyr (2 vispade äggvitor, 1/2msk vatten, 1tsk citronsaft, florsocker, karamellfärg) i en spritspåse med liten tyll.
  17. Spritsa spruckna blodkärl från Non-stoppen och utåt.
  18. Spritsa kristyr på motsatt sida och fäst några skurna remmar.
  19. Häll den mörka chokladen i en spritspåse med liten tyll och spritsa på en pupill på Non-stoppen.

IMG_4344 IMG_4345 IMG_4346

 

Häxkittlar

  1. Smula ner den rosa sockerkakan i en stor bunke. Kör i matberedare för bäst effekt.
  2. Vispa färskost och florsocker till en fluffig blandning. Blanda ner smaksättning.
  3. Vispa ihop färskostblandningen och kaksmulorna.
  4. Rulla till 25 bollar och lägg på bakplåtspapper.
  5. Kyl i minst 60 minuter.
  6. Rulla bollarna en gång till efter att de kylts, för att göra dem jämnare.
  7. Smält den mörka chokladen över vattenbad, och behåll skålen där för att inte förlora värme.
  8. Doppa ner klubbpinnarna ca. två cm i chokladen, och stick ner dem halvvägs genom bollarna.
  9. Kyl i minst 30 min.
  10. Doppa bollarna en och en i den mörka chokladen. Bollen ska täckas helt och chokladen ska nå en liten bit ner på pinnen. Skaka av så mycket överflödig choklad som möjligt. Ställ uppochner på bakplåtspapper (för att få en platt sida).
  11. Låt stelna i kyl minst 60 min.
  12. Häll den mörka, smälta chokladen i en spritspåse med liten tyll. Spritsa på handtag och bultar på varje cakepop.
  13. Kyl i min.15 minuter.
  14. Häll rosa/röd kristyr (2 vispade äggvitor, 1/2msk vatten, 1tsk citronsaft, florsocker, karamellfärg) i en spritspåse med liten tyll.
  15. Spritsa lågor från pinnen och en bit upp på kitteln.
  16.  Bryt sönder några mariekex/salta pinnar och fäst i kristyren.
  17. Fäst ett popcorn med hjälp av grön kristyr (2 vispade äggvitor, 1/2msk vatten, 1tsk citronsaft, florsocker, karamellfärg) på den platta sidan på varje cakepop.
  18. Spritsa kristyr över hela den platta sidan så att endast lite av popcornet syns.
  19. Strössla på ett par gröna godisar på kristyren.
  20. Låt stelna över natten.

IMG_4349 IMG_4350

 

IMG_4358 IMG_4359

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats