Ordning: två små hemmabarn

Hur vi bott på olika sjukhus

Det här är första delen i följetånget med tillbakablickar på neoresan med Matilda, och då lämpar det sig kanske att göra det till en överblick! Det här inlägget handlar om de olika sjukhusen och avdelningarna vi varit på.

21/11 Huddinge Sjukhus, förlossningen Vattnet och resan började. Det var bara vecka 24 i graviditeten så vi hade verkligen inte valt förlossning, men åkte till Huddinge sjukhus då vi varit där förut, har vänner som jobbar där, och det ligger relativt nära. Förlossningsavdelningen, som vi upplevde den, var rejält rörig… men då var det också en rörig situation. Alla som arbetade var vänliga och engagerade, vi mottogs varmt och blev visade till akutrummet. Rummet var hemskt. Mörkt och oorganiserat. Personalen sprang in och ut för att fråga, hämta och lämna saker. Dörren stod öppen halva tiden, och där låg jag i gynställning. Sjuksystrarna frågade varandra saker hela tiden och gav oss en känsla av oro då de inte riktade sig mot oss och inte hade all kunskap. De tog sönder provrör och tappade bort urinprov. De sprang in och ut när jag försökte kissa i ett bäcken, och rispade mig ganska bra när de sen skulle tömma blåsan åt mig. Vi var så missnöjda. Det var engagerad personal och trygg stämning, men de var tydligt ovana vid situationen. Mer tid, personal och pengar snälla regering.

24/11-27/11 Gamla Karolinska Solna Antenatalen, förlossningen och neonatalen om vart annat. Lite sönderkörda och sunkiga lokaler, men med så fin och kunnig personal. De samarbetade enormt bra mellan avdelningarna och vi kände oss alltid 100% trygga.

27/11- 8/1 Nya Karolinska Solna, neonatalen och barnkirurgin. Samma fina personal som på GKS, men nu i stora fina och fräscha lokaler, med nya instrument och toppmodern utrustning. Vi var en av två familjer som flyttade in först, på själva invigningsdagen så ja, det var lite rörigt. Få visste vart saker fanns men de viktiga sakerna löste sig snabbt. Igen, ett jättefint samarbete, den här gången mellan kirurgin och neonatalen. Det här sjukhuset har blivit så omtalat för allt vad det kostat, men det är också såååå bra i vår åsikt och vi är enormt tacksamma för det. Det enda vi var missnöjda med var flytten där ifrån, då vi inte längre fick plats… men det kan vi komma tillbaka till. Annars var det en häftig upplevelse att bi som vi gjorde dör, och hur en dag såg ut på NKS kan vi också återkomma till.

8/11-28/11 Södersjukhuset, neonatalen, intensivvårdsrum. Det fanns eldsjälar i personalstyrkan, underbara människor som jag hoppas att de vet hur bra de är. Men. Detta hemska sjukhus hoppas jag att jag aldrig behöver sätts min fot i igen. Jag förstår att vi inte sett hela bilden, men det här är vår uppfattning. Det var en hemsk tid för vi kände oss inte hemma, inte välkomna, inte lyssnade på, inte värdesatta, respekterade eller tagna på allvar. På NKS kunde personalen skratta åt hur rörigt allt kändes eller åt smårutiner som inte satt än, men längre än så gick de inte -det hölls professionellt. På SÖS kom alla med ursäkter, alla gjorde olika och skyllde ifrån sig. Det var många gånger pinsamt oproffsigt. Och det kändes inte som de hade en aning om skillnaden mellan att vara född i vecka 25 och vecka 30, de bara körde på eftersom det fungerat på något annat barn någon annan gång. Förlåt för att jag skriver så här, ni underbara människor dom kämpar på på SÖS, ni är bra, men tyvärr inte helhetsbilden. Vi kommer återkomma till SÖS allt eftersom jag börjar skriva anmälningar.

28/12-28/1 Huddinge sjukhus, neonatalen intensivvårdsavdelningen och samvården (familjerrum) Det här var himmelen på jorden. Vi fick bo med vår dotter och allt var enormt proffsigt och högklassigt. Jag är så stolt över att bo i ert land med då här bra vård. Ja, vi märkte att flera sjuksköterskor jobbade många pass och de behövde mer personal… men ingen i personalen klagade framför oss utan berättade bara att de var glada att få spendera mer tid med oss. Vi var varmt omhändertagna, kände alla som jobbade med oss osv. Det skar sig mellan mig och en sköterska en gång (inte ens speciellt illa) och utan ett ord från mig eller dem så roddade de smidigt om så vi aldrig behövde ses igen. Galet omtänksamt.

 

Neoresa


Vi är så tacksamma för allt vad den här resan inkluderat, det tog oss dit vi är idag. Alla de eldsjälar som brytt sig och kämpat för Matildas och vår skull, tack tusen gånger om. Idag fyllde en frisk och glad liten tjej fem månader tack vare er ❤

 

Mer från sjukhusresan kan ni hitta här:

Hur neonatalvård går till

Saker som gör neo-tid lättare

Förlossningsberättelse

Om de bristande hygienrutinerna på SÖS

Den vardagliga skräcken

Hård kritik från någon som tycker om SÖS

Flytten till Huddinge sjukhus

Känslorna när vi kom till Huddinge sjukhus

Neonatalhändelserna 2016

Flytt till familjerum

I familjerummet på HS

Tack till sjukvården

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats