Ordning: två små hemmabarn

Matildas rum

Jag är så glad att vi gjorde i ordning Matildas rum tidigt i graviditeten! Det blev klart bara någon vecka innan hon föddes (man räknar väl inte med att de kommer redan i vecka 25), och det kändes så skönt! Vi hade endast lite hyllor och så att skruva upp och det fixade Simon och pappa när M, mamma och jag var på ett läkarbesök.

När det kommer till hennes kläder så har jag behövt köpa det i hast, men i rummet är allt noga utvalt ❤


På dörren hänger ett hänge som jag köpte i London för flera år sedan. Jag la det i en låda och tänkte att en dag skulle det hänga just så här, på dörren till ett barnrum.


Precis innanför dörren har vi tavellister som till stor del agerar bokdisplay. Där står även en tavla som jag hade när jag var liten, tavlan från Sarah och nollan från när vi firade M:s beräknade födseldatum.Här hänger bl.a. ett par fåglar som Simons farmor gjorde till honom när han var liten.


”Medaljen” är från studentfesten då jag och Simon kystes för första gången, och brevid den är en rispåse från vårt bröllop.


Den stora nallen var min favorit när jag var liten, de små är alla hjärtans dag-presenter från Simon.

Bokhyllan behöver snyggas till lite, men jag har inte bestämt mig hur än.

Fågelholkarna är julgranspryfnader som jag målat i samma grön som fondväggen.

Simon ville inte att det skulle vara ett ”tjejigt” rum, han ser ganska starkt på att man inte behöver ha det på ett visst sätt bara för att bebis är en flicka, och det respekterar jag. Rummet blev därför grönt och jag har försökt hålla nere på de rosa detaljerna, trots att det passar så fint ihop!

Jag ska en vacker dag sy en sänghimmel som ska få hänga ner längst med bägge kortsidor av sängen, förvaringslådor ska införskaffas och ett älghuvud i tyg ska upp över dörren! Sen får vi se vad mer vi hittar på ❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats