Ordning: två små hemmabarn

Nöt och chokladkaka

Nöt och chokladkaka

175*C, 15+40 minuter

En snabb och enkel kaka som ändå blir så mycket mer än bara den klassiska sockerkakan!

Ingredienser

  • Smör och ströbröd till formen
  • 20 g flagad mandel
  • 2 msk pärlsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl mjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 75 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 40 g hackade hasselnötter
  • 75 g mörk choklad, grovt hackad
  • Florsocker och muskot efter smak

Gör så här

  1. Smörj och bröa formen. Jag använde en 23 cm vid sockerkaksform som du kan hitta HÄR.
  2. Häll i mandel och pärlsocker i botten av formen.
  3. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt i en stor bunke.
  4. Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i äggsmeten.
  5. Vänd ner smör och hasselnötter.
  6. Vänd ner mjölken.
  7. Häll i hälften av smeten i den bröade formen.
  8. Blanda ner chokladen i resterande smet och häll ner i formen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca.40 minuter.
  10. Låt svalna tills kakan släpper formen, stjälp upp på ett fat och pudra florsocker och sedan lite muskot på toppen.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats