Ordning: två små hemmabarn

Radhuset -entréplan 1mån in

Nu har vi snart bott i radhuset i en månad! Jag frågade helt seriöst Simon igår om vi bott här i en eller två månader -min amningshjärna hänger inte med. Jag blev glatt överraskad iallafall för på en månad tycker jag ändå vi hunnit ganska långt, även om det såklart är sjukt mycket kvar ?

Här nedan bjuder jag på en bildbomb från entréplan, där vi har hall, badrum, kök och utgång till altan. Och en massa trappor såklart.

Det här är vår lilla hall, med precis nog med plats för syskonvagnen. Jag har måttbeställt och skurit till en rejäl hallmatta, en sån i förskolekvalité, för att vi ska vara redo när rusket kommer. Grindens främsta syfte är att blockera trappan upp, men vi satte den för hela hallen så skor, grus och väskor får vara i fred. Så skönt! Dessutom betyder det att ytterdörren kan vara öppen utan att några barn försvinner ?

Två rader med krokar för att rymma en massa jackor och vår massiva skötväska. Precis till höger, dit Matilda är på väg, är köket.

Rakt fram är badrummet och till vänster har vi som sagt trappan upp.

Här är ena sidan av köket! Det är i det här rummet vi är mest på dagarna, och det var efter det vi designade rummet också.

Här har Matilda sitt prinsesstält som hon fick i inflyttnings/storasysterpresent av mormor och morfar, och Emeli har sin gunga (som både den och hennes kanin var gåvor från mormor och morfar, haha!). Bakom gungan står vår hallbänk som ska bli lekbänk när vi fått till mer hallförvaring, den är belamrad med kläder, småfiltar och bärsjalar.

Superlättstädat hela köket, det är jag så nöjd med. Och favoritsak nr2? Den vita hällen! Snygg och superbra! Kaffebryggaren ska inte stå där i hörnan, utan den bänken är till bara som arbetsyta.

Här är vad jag vägrar kalla ”skräpbänken” men det är helt klart funktionen just nu. Det är min bakbänk! 180cm som, utan överskåp att slå i, alltid ska stå redo för storbak! I lådorna under är det skafferi! Jag längtar tills vi fått ordning på den.

Andra sidan av köket ser just nu ut så här. Hörnskåpet tar all fokus, men det ska flytta härifrån. Nere i hörnet står Simons förstärkare och kolossala högtalare. Det kommer dröja innan vi kan flytta på den, vi har inte ens nån plan på vart… Men SEN kommer jag kunna börja göra iordning den här ytan. Det här var hur som helst ett sovrum förut, och vi tog ner väggen för att köket skulle bli större och ljusare -så lite har det ju hänt (även om det var innan vi flyttade in).

Tillbaka ut i hallen igen så går vi till badrummet! Spaljén har vi byggt då det var helt öppet till trapporna förut.

Det här är det rummet som är närmast att vara färdigt. Vi har bytt ut handfat och skåp, och satte in ett badkar istället för duschhörnan som var.

Det blev ett vägghängt skötbord, och under det står Bumbo-sitsen och soptunnan. Helskumt med toalett i vinkel tyckte jag från början och ville vrida den, men I’ve learned to love it!

Slutligen har vi den lilla hörnan bredvid toaletten. Här går trappan ner till källarplan där vi sover och har tvättstuga. I hörnan har vi ett skoskåp med både fler skor och mer ytterkläder, och så har Sote en lugn hörna att äta i.

Tycker ni sånna här inlägg är roliga? Tryck gärna på hjärtat så jag får veta ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats