Ordning: två små hemmabarn

Vi har bytt sjukhus!

Äntligen! Tjat och gnat lönar sig! Vi har fått flytta från Södersjukhuset (SÖS) till Huddinge sjukhus (HS), och vi är överlyckliga! Det är sån ENORM standardhöjning så jag knappt vet var jag ska börja.

Sjukvården, omvårdnaden, HYGIENEN och rutinerna är på en helt annan nivå av vad vi sett hittills, men vi ropar inte hej. Jag behöver se att all personal faktiskt följer det som vi fått höra om… men det verkar lovande. Vi har blivit lite undanskuffade från Matilda just nu, helt tillfälligt, för personalen tar ett så stort ansvar för henne och vad som ska göras. De vill lära känna henne och oss innan de låter något ske utan att de direkt övervakar det. Även om jag känner att de tagit henne lite ifrån mig så känns det bra. Jag tror att det kommer ha lättat helt om några dagar och då får vi göra all omvårdnad vi vill själva. Just nu är jag bara lycklig över att jag inte känner mig som personal längre. Eller ÄN, det återstår att se.

För att nämna det mest uppenbara och odebaterbara i skillnaden mellan SÖS och HS: lokalerna. Jag hade aldrig trott att det kunnat vara så här bra. Det är BÄTTRE än nya karolinska i Solna där vi var innan SÖS (mer info kommer om det) och det sjukhuset är ju en storsatsning i särklass?! Jag sitter här och skriver vid ett skrivbord i vårt alldeles egna rum och hör Matilda utanför. Ser henne röra sig under sina täcken. Det är underbart. Det är så nära ”normalt” som vi någonsin kommit med vår lilla familj. Det är liksom inte längre bort till henne än om jag hade suttit i vardagsrummet hemma och hon legat i sin säng i sovrummet.

Det känns som att här kommer vi kunna LEVA igen. Jag känner att jag kan sova, för jag hör om det går larm hos henne och är precis där om hon behöver mig. Jag känner att jag kommer kunna borsta tänderna två gånger om dagen utan att de minuterna kan komma att kosta henne livet. Jag kanske till och med rakar benen? Sminkar mig? Flätar håret? Möjligheterna tycks vara oändliga.

Här har vi frihet och möjlighet att slappna av. Bara det att det känns som att vi hör hemma i föräldraköket. Vi behöver inte bli ifrågasatta kring varför vi är i vilket kök, det är en självklarhet för vi bor på avdelningen som M bor på. där är stort och fräscht och MYSIGT. Vi får ta hit BESÖKARE också. Inte sitta på en väntsalsbänk ute i hisshallen när vi vill få stöd, utan faktiskt ta med folk in till oss. Bu eller Bä i influensa- och RS-säsong? Matilda har en så stor yta och allt ligger så avskilt att besökare bara påverkar HENNE inte de andra bebisarna! Våra besökare blir något positivt så länge de är friska, och vi behöver inte vara rädda att andras besökare ska smitta henne.

Det är rent, det är fräscht, det finns svängrum. Vi har en julljusstake i fönstret. Skrivbordet. Förvaringsmöjligheter. Fungerande taklampa. TV som inte tjuter. TRE stora fönster. Mjuka handdukar. En riktig säng. Vårt barn.

IMG_3015 IMG_3019 IMG_3029

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. V V

  Hej Nadja. Hur mår ni idag?
  Vi är på Neonatalvårdsavdelning Huddinge just nu. Söker efter o hittade din blogg. Det stämmer rätt bra det du skrev om här. Med vår äldre dotter var vi på Danderyd och den här känns så mycket bättre.
  Heja dig att skriva. .. ha det gött

  1. sofiordning

   Hej! Vi mår jättebra! Huddinge sjukhus var en bra upplevelse rakt igenom och vi har kommit tillbaka och hälsat på flera gånger, det känns fortfarande som hemma. Matilda har inga vidare besvär alls och är tillochmed tidig för sin ålder, pratar och har sig. Hoppsan trivs under er vistelse på Huddinge och arton får flyttta hem snart! Säg till om du undrar något!

 2. Helena

  Hej! Hittade din blogg när jag idag tänkte tillbaka på vår neotid och bland annat googlade om SÖS Neo. Trodde knappt det var sant när jag läste vad du skrev 28/12 2016. Det var vår familj som bytte plats med er. En av de värsta dagarna i mitt liv och jag kommer nog aldrig glömma hur hemskt det var. Skönt att se att det gått bra för er. Vi mår bra idag hela familjen men det har varit en lång resa. Kram till er <3

  1. sofiordning

   Helena: Tack så jättemycket för stt du kommenterade. Helt otroligt att du hittade vår historia. Jag har mailat dig ett långt svar ❤️

 3. Nina Fällström

  Jag är så glad för er skull. Allt jobbigt ni behövt kämpa med, när man egentligen ska känna sig trygg i dagens sjukvård.
  Ni värmer i hjärtat. och tänker dagligdags på er alla tre.
  Varma, varma kramar från oss alla

 4. Emelie

  Låg på neo på SÖS i somras och ville bara gråta. Alltså så sunkigt! Jag fick sova i en trasig utdragssoffa och vågade inte ens gå på toa när jag fick ha henne på rummet, för den delade man ju med hela avdelningen och låg längst bort. Fick se DS neo sen…. så fint och fräscht och ett eget rum med toa och TV hade vi kunnat ha. Jag blev flyttad mot min vilja till SÖS pga platsbrist.

 5. Emma

  Huddinge är SÅ bra!!! Var där i ett par dagar när sonen behövde intensivvård, före och efter var vi också på SöS. Känner igen den där sköna känslan av att få ha sin bebis precis utanför dörren och faktiskt kunna höra om något händer. Önskar er all lycka!

 6. Caroline

  Härligt att ni fått komma till Huddinge, hört så otroligt mycket bra om de av vänner som låg både där och på KS solna när vi låg inne. Där är ni i bra händer ? Även hört att en kurator där är grym både på att prata med och fixa mycket administrativt, hojta om ni vill veta vem så kan jag kolla upp namnet ?

  1. sofiordning

   Caroline -Ja det är en enorm lättnad. Det är jätteskönt att få höra om andra som varit nöjda här. Jag frågade idag och tydligen finns det bara en kurator att prata med, och några andra som bara hoppar in. När vi väl är redo för kuratorkontakt känns det dock bra att veta att hon ska vara bra <3

 7. Lovisa

  Jag gråter av lycka. Som ni kämpat för detta. Att det lönade sig. Välkommen ut ur helvetet. Jag hoppas att det är så bra som det känns nu och att ni äntligen kan landa lite som föräldrar ❤❤❤

stats