Ordning: två små hemmabarn

Kladdkaka med mandel

Kladdkaka med mandel

175*C, 15+35 minuter.

Den här kladdkakan är lätt att göra och är både kladdig och seg, men lämnar busenkel disk efter sig!

IMG_9235

Ingredienser

  • 100 g flagad mandel
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm havssalt
  • 25 g mörk choklad
  • 25 g vit choklad

Gör så här

  1. Klä en ugnsfast form i bakplåtspapper, ca 30x20cm.
  2. Strö mandeln i botten på ugnsformen och rosta iugnen i ca.15 minuter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4.  Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i äggsmeten. Vänd försiktigt tills blandat.
  5. När mandeln är klar, vänd ner smöret i smeten och häll jämt över mandeln. Bre försiktigt ut smeten med ett plast eller silikonverktyg (då fastnar inte smeten lika mycket på verktyget).
  6. Grädda i ca. 18 minuter i mitten av ugnen.
  7. Riv chokladen över kakan medan den fortfarande är varm (jag använde chokladknappar till den vita chokladen).
  8.  Låt svalna nästan helt innan servering. Servera gärna med vaniljglass eller grädde.

IMG_9231 IMG_9233

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats