Kladdkaka med mandel
175*C, 15+35 minuter.
Den här kladdkakan är lätt att göra och är både kladdig och seg, men lämnar busenkel disk efter sig!
Ingredienser
- 100 g flagad mandel
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 krm havssalt
- 25 g mörk choklad
- 25 g vit choklad
Gör så här
- Klä en ugnsfast form i bakplåtspapper, ca 30x20cm.
- Strö mandeln i botten på ugnsformen och rosta iugnen i ca.15 minuter.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i äggsmeten. Vänd försiktigt tills blandat.
- När mandeln är klar, vänd ner smöret i smeten och häll jämt över mandeln. Bre försiktigt ut smeten med ett plast eller silikonverktyg (då fastnar inte smeten lika mycket på verktyget).
- Grädda i ca. 18 minuter i mitten av ugnen.
- Riv chokladen över kakan medan den fortfarande är varm (jag använde chokladknappar till den vita chokladen).
- Låt svalna nästan helt innan servering. Servera gärna med vaniljglass eller grädde.
Senaste kommentarer