Ordning: två små hemmabarn

Vecka 31

Det var länge sen jag gjorde ett veckoinlägg, så här kommer en ordentlig graviduppdatering!

Vecka 28, 29, 30 och 31.

Idag är vi i vecka 31, 30+1 (30 fulla veckor och en dag). En stor milstolpe, 30 fulla veckor, det var mitt mål från början, 30-veckorsbebisarna på neo var så stora. Lillasyster har stannat i magen fem veckor längre än Matilda. Hon är dryga 40cm lång och väger ungefär 1,6kg -dubbelt så mycket som M gjorde när hon föddes. Lillasyster är stark och kan få hela magen att kännas som ett blåmärke, sen gillar hon att kila in sig under revbenen med en fot eller rumpa och det är en såååå skum känsla när hon då trycker ifrån. Hon ligger med huvudet neråt fortfarande och det måste hon ha gjort i ca 5 veckor, vilket känns lovande!

V29, 30, 31

Jag mår fortfarande så galet bra. Jag märker knappt av att jag är gravid skulle jag tom säga. Visst, foglossningen är lite värre nu, men märks bara av om jag gjort något ansträngande eller sovit dåligt. Ibland mår jag illa (inte som i början men jag får upp i munnen nån gång om dagen) eller har svårt att få plats med mat, och aptiten är riktigt usel -men det går att äta! Magen är större och högre, så ibland är den i vägen och det händer flera gånger om dagen att jag böjer mig eller ska in genom en dörr och glömmer magen som då tar emot eller skrapas mot dörrkarmen ? Nytt för den här senaste veckan är att jag börjat samla på mig lite vatten och det märks i fingrar och leder. Sticker lite och kan kännas lite tungt. Spännande att se om det håller i sig/blir värre, vissa drar ju på sig hur mycket vatten som helst. Fortfarande har jag inga förvärkar, inget tryck nedåt, och inga andra besvär som gör att vi oroar oss för att hon skulle komma inom det snaraste.

V29

På torsdag är nästa tappmätning (förra låg på rekordet 38mm om jag glömde rapportera det) och ev den sista! Helt upp till mig, men jag tror läkaren kommer vilja boka in en till och då kommer jag inte säga nej. Det är även täta barnmorskebesök nu och nästa är på onsdag nästa vecka. Sen, den 2/3, ska vi få se skruttan igen! Då är det TUL (tillväxtultraljud) som läkaren bokade in så att vi får veta att bebis inte är tillväxthämmad om hon skulle komma nu. För vår oros och läkarnas förberedelses skull.

V31

Nästa delmål är v35 (34+0) då vi inte längre behöver (men kanske vill) ta lungmognadssprutor om förlossningen sätter igång! Extra betryggande då jag här om dagen för första gången räknade ut att från att vi insåg att jag nooog hade värkar till att M föddes gick på mindre än fem timmar. Och öppen 4cm till 10cm på 30min. Så det kan ju gå fort med bebis 2. (Nu får vi säkert en tredygns helvetesförlossning bara för det ?).

V31

Nu tror jag att jag fått med alla tankar jag haft kring graviditeten de senaste veckorna! Är det något jag glömt som ni vill veta är det bara att fråga på ☺️❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hej! Hittade din blogg, Har själv fått en son i vecka 26+4 som är 1 år o 2 mån idag, Är nu gravid igen i vecka 14+1, Hur ofta fick du mätning av tappen hos spec mvc? Tack för en bra blogg 🙂 /Anna

stats