Gjorde en snabb vegetarisk wok till lunch 🙂
Brysselkålswok
- 500g brysselkål
- 1/4 huvud rödkål
- 2 tummar ingefära
- 3 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 250g äggnudlar
- Oyster sause
- 1msk citronjuice
- 1msk soja
- 1 morot
- 1/2 dl sesamfrö
- 2 msk rapsolja
- Sweetchilisås
Skär av stjälken på brysselkålen, ta av de yttersta bladen vid behov och dela kålen i halvor. Hetta upp det mesta av rapsoljan i en wokpanna. Tärna 3 vitlöksklyftor och en tumme ingefära och fräs i oljan tills gyllene. Tillsätt brysselkålen och häll på sojan. Salta och peppra.
Koka upp nudelvatten.
Skiva löken ganska grovt och lägg ner hos brysselkålen. Rör om och låt stå på medelvärme med lock på.
Skär rödkålen tunt och stek på medelvärme i separat stekpanna och resterande olja.
Lägg nudlarna i det saltade vattnet. Häll av nudlarna efter tre minuter i vattnet. Med nudlarna i kastrullen, ha på citronjuice, såser och resterande vitlök och ingefära som du pressar ner med vitlökspress. Rör om och ställ åt sidan.
Använd en potatisskalare för att hyvla ner moroten i woken. Rör om och häll sedan på nudlar och rödkål.
Torka stekpannan torr och rosta sesamfröt på hög värme. Blanda ner i woken.
Klart! 🙂 Lättare än man tror!
Senaste kommentarer