Godmorgon och välkomna till januari, 2016 🙂
Det blev en mysig dag igår. Jag städade fram till kvällen, sen, med lägenheten i tiptopp-form, tog jag en lång dusch, och satte sedan igång med middagen. Vi hade inte tänkt vara hemma, så jag fick använda vad vi hade och improviserade ihop en trerätters, så att det skulle kännas lite nyår i alla fall!
Smördegsknyten med kryddig ostfyllning; dubbelpanerat fyllt kycklingbröst med ugnsgrillade rotfrukter och en balsamico-sallad; tvåfärgad chokladpannacotta med sommarbär. Inte världens roligaste nyårsmiddag, men det fungerade. Efterrätten blev jättegod, så här gjorde jag:
B&W-pannacotta:
2 portioner
- 3dl grädde
- 50g mjölkcholkad
- 50g vit choklad
- 4msk gelésocker
- 1msk vaniljsocker
- 1dl frusna bär (färska blir säkert ännu godare)
- 0,5dl florsocker
Först mjölkchokladpannacottan. Koka upp 1,5 dl grädde och 2 msk gelésocker. Hacka under tiden mjölkchokladen fint. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölkchokladen. Ställ glasen på lut och dela upp chokladsmeten. Sätt in i kylen i 45min.
Vitchokladpannacottan görs på nästan samma sätt. Koka upp 1,5 dl grädde och 2 msk gelésocker. Hacka under tiden den vita chokladen. Vispa i 1 msk vaniljsocker. Ta av kastrullen från plattan och vänd ner den vita chokladen. Ta fram glasen med mjölkchokladpannacottan och ställ plant. Häll på vitchokladblandningen och ställ tillbaka i kylen i minst 45 minuter.
Tina bären genom att lägga ut dem på ett fat och strö florsockret över dem. Skeda sedan upp bär och saft på pannacottan.
Ett tips för att få till vinkeln:
Enkelt och gott. Lite väntetid när det ska stelna i kylen, men väldigt lite aktiv tid krävs. Det här ska vi göra igen!
Du är toppen! Så himla duktig!
Vad gullig du är ? när kommer du hem igen? ☺️