Header Image

Ordning: två små hemmabarn

Hej! Det är jag som är Sofi, jag är 28 år och bor i en förort till Stockholm med min man Simon och våra döttrar Matilda och Emeli, som snart ska bli storasystrar. Matilda föddes 3,5 månader för tidigt, i vecka 25, och Emeli i vecka 35, så vi får se när deras lillasyster dyker upp! I vilket fall blir det alltså tre små döttrar på lite drygt tre år! Här på bloggen kan ni följa vår vardag i vått och tort. Alla barn är hemma med mig om dagarna och vi hittar på en stor blandning av saker. Jag jobbade på förskola innan jag blev mamma och tar mycket inspiration från den verksamheten i vårt vardagsliv och i hur vi byggt upp vårt hem. Jag har, utöver pedagogik, många små intressen och delar med mig av lite av varje. Min dröm är att nån gång arbeta med att skriva och illustrera barnböcker. "Ordning" är mitt sätt att hålla reda på livet och sporra lusten att orda! För frågor eller samarbeten når ni mig på: sofi.blogg@outlook.com

Januari är här

Publicerad,

Godmorgon och välkomna till januari, 2016 🙂

Det blev en mysig dag igår. Jag städade fram till kvällen, sen, med lägenheten i tiptopp-form, tog jag en lång dusch, och satte sedan igång med middagen. Vi hade inte tänkt vara hemma, så jag fick använda vad vi hade  och improviserade ihop en trerätters, så att det skulle kännas lite nyår i alla fall!

Smördegsknyten med kryddig ostfyllning; dubbelpanerat fyllt kycklingbröst med ugnsgrillade rotfrukter och en balsamico-sallad; tvåfärgad chokladpannacotta med sommarbär. Inte världens roligaste nyårsmiddag, men det fungerade. Efterrätten blev jättegod, så här gjorde jag:

B&W-pannacotta:

2 portioner

  • 3dl grädde
  • 50g mjölkcholkad
  • 50g vit choklad
  • 4msk gelésocker
  • 1msk vaniljsocker
  • 1dl frusna bär (färska blir säkert ännu godare)
  • 0,5dl florsocker

Först mjölkchokladpannacottan. Koka upp 1,5 dl grädde och 2 msk gelésocker. Hacka under tiden mjölkchokladen fint. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölkchokladen. Ställ glasen på lut och dela upp chokladsmeten. Sätt in i kylen i 45min.

Vitchokladpannacottan görs på nästan samma sätt. Koka upp 1,5 dl grädde och 2 msk gelésocker. Hacka under tiden den vita chokladen. Vispa i 1 msk vaniljsocker. Ta av kastrullen från plattan och vänd ner den vita chokladen. Ta fram glasen med mjölkchokladpannacottan och ställ plant. Häll på vitchokladblandningen och ställ tillbaka i kylen i minst 45 minuter.

Tina bären genom att lägga ut dem på ett fat och strö florsockret över dem. Skeda sedan upp bär och saft på pannacottan.

Ett tips för att få till vinkeln:IMG_8074

Enkelt och gott. Lite väntetid när det ska stelna i kylen, men väldigt lite aktiv tid krävs. Det här ska vi göra igen!

2 Kommentarer

  1. Du är toppen! Så himla duktig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *