Kanelbullens dag och alla lägger upp bilder på rykande färska, hembakade kanelbullar? Du är bitter för att du inte ens hunnit tänka tanken på att baka? Här är 20-minutersbullen som får även ditt kök att dofta och även dina ungar lyckliga!
Kanelbullerulltårta
Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl mjölk
- 2,5 tsk marsansåspulver (kallrörd)
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk kanel
- 1 krm salt
- Pärlsocker
Gör så här
- Vispa ägg och socker så pösigt som möjligt (läs: så länge du har möjlighet till innan nått av barnen ropar)
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker direkt i en sil och sikta ner i äggblandningen.
- Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
- Bred försiktigt ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, till ca 30×30 cm.
- Blanda marsanpulver och mjölk och ställ in i kylen.
- Grädda kakan i 5 minuter på 250 grader (kakan ska få en kanelbullefärg).
- Medan kakan är i ugnen: lägg upp ett bakplåtspapper på bänken och strö ut rikligt med pärlsocker på det.
- Vispa grädden med saltet och pudra samtidigt ner kanelen.
- Vänd upp kakan på det sockrade pappret (come on, you can do it!) och lossa bakplåtspappret (är det svårt så fukta det med kallt vatten!)
- Blanda kanelgrädden med vaniljkrämen.
- Bred på krämen på kakan.
- Rulla ihop kakan (MOT dig och med hjälp av pappret! Börja med att trycka ihop den första snurren så blir det lättare!)
KLART!
Vare sig du slänger ihop kakan till hungriga barn eller, som jag, bakar ihop något snabbt att ha under ”egentiden” efter att barnen somnat så hoppas jag det smakar!
Senaste kommentarer