Header Image

Ordning: två små hemmabarn

Hej! Det är jag som är Sofi, jag är 28 år och bor i en förort till Stockholm med min man Simon och våra döttrar Matilda och Emeli, som snart ska bli storasystrar. Matilda föddes 3,5 månader för tidigt, i vecka 25, och Emeli i vecka 35, så vi får se när deras lillasyster dyker upp! I vilket fall blir det alltså tre små döttrar på lite drygt tre år! Här på bloggen kan ni följa vår vardag i vått och tort. Alla barn är hemma med mig om dagarna och vi hittar på en stor blandning av saker. Jag jobbade på förskola innan jag blev mamma och tar mycket inspiration från den verksamheten i vårt vardagsliv och i hur vi byggt upp vårt hem. Jag har, utöver pedagogik, många små intressen och delar med mig av lite av varje. Min dröm är att nån gång arbeta med att skriva och illustrera barnböcker. "Ordning" är mitt sätt att hålla reda på livet och sporra lusten att orda! För frågor eller samarbeten når ni mig på: [email protected]

Matinspo

Publicerad,

Här om veckan tog jag mig för att fota det mesta av det som serverades Matilda. Min tanke var att det kanske kunde ge lite inspiration men även ta bort lite press, vi äter inte 100% hemlagat och näringsriktigt -och det tycker jag är okej. Hoppas ni kan hitta något som verkar intressant!

Frukost:

Scones och äppelskivor; limpa med färskost och kokt ägg; mannagrynsgröt med banan och hallon; omelett; våfflor med grädde, banan och röda vinbär; leverpastejsmacka, turkisk youghurt, apelsin och pumpafrön.

Till frukost äter Matilda som bäst och Emeli sover fortfarande! Det är vår mysstund där hon kan sitta och äta i säkert en timme.

Lunch:

Korv och pommes med grönsaker och hemmagjord hamburgerdressing; mixad ängasoppa; carbonara; makaroner med gräddsås.

Vi äter ofta samma sak till lunch som vi åt till middag kvällen innan, men gärna i nån ny tappning. Soppa med bitar mixas till slät soppa, makaroner med korv blir makaronibiffar eller kött och potatis blir pytt med ägg. Annars blir det något snabbt ihoplagat eller lite köttbullar osv som jag alltid ser till att ha i frysen.

Mellis/ fruktstunder:

Smörgås med leverpastej eller färskost samt apelsin; scones och turkisk youghurt med nektarin; äppelskivor; äggmacka, smörgåsrån och ostrulle; quesadillas och fruktsallad; smörgåsrån och glass.

Mellis är roligt. Det är inte så noga och viktigt eftersom det är mellan två måltider, man kan ta det man vill och det är lätt att ta med sig ut eller in i kojan man byggt.

Middag:

Lasagne; bamsebiff och kokt potatis; ängasoppa; grillad kyckling och potatis croqetter (stavning?); grillat fläsk och majs med klyftpotatis och cremefraishbaserad sås; grönsakspasta.

Middagen blir ofta lite mer avancerad, men jag håller det fortfarande så lätt och snabbt som möjligt. Ibland får Matilda hjälpa till, men annars spenderar jag hellre tiden med barnen än spisen.

Såg ni något extra intressant? Vill ni ha fler sånna här inlägg? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar så jag får veta! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *