Ordning: två små hemmabarn

Emeli just nu

Inlägget innehåller en adlink/annonslänk

Emeli är 4,5 månader nu, och allt går så fort!

Pratkvarn. Hon snackar mycket, och det blir många skrik i glädje eller frustration. En heeelt annan röstkapacitet än vad Matilda hade!

Pruttljud. Jisses, dessa pruttljud. Hittills har vi inte behövt dregglisar men nu blir hon dyngsur på nån minut om hon sätter igång. Simon fick lite panik här om dagen och frågade vad jag hade matat henne med, ”hon måste vara allergisk!” det var liksom skum över hela hakan, haha.

Matvrak. Mat är nog det bästa i världen enligt Emeli. Hon får bara ”smaksensationer” nån månad till (bara en doppad fingertopp med mat för att tarmarna ska vänjas långsamt) men det är så hjärtskärande att sluta ge henne när hon blir så glad och bara vill ha mer!

Amningen. Amningen är i ett lite struligt skede just nu. Hon äter ganska sällan, helst bara ca fem gånger per dygn, och fäktas, rivs och gråter. Liggamning fungerar dock mycket bättre.

Tungband. Emelis tunga är hjärtformad och jag har sedan hon var liten funderat på om det är för att hon har en kort stäng under tungan. BVC bryr sig inte eftersom hon går upp bra i vikt, men det kan ge problem senare i livet så jag måste stå på mig och få en remiss till specialist.

Sitta och se. Ligga på golvet går bra, speciellt på mage för då ser man bäst och kan lätt glufsa på händerna; men att få sitta upp eller gå runt med mamma eller pappa och titta framåt är toppen. Det är roligt att sittandet går så bra, den dagen hon kan sätta sig upp själv kommer hon vara jättelycklig tror jag.

Sömn. Ungen har börjat ledsna på att sova bredvid mig. Mitt i natten kan jag väckas av en arg Emeli som sparkar och har sig, jag försöker ge bröstet och hon blir bara surare. Men flyttar jag bort en bit så hon får ligga själv är hon nöjd sen. Hon ligger gärna på diagonalen i mitten av sängen och anstränger sig för att ta upp så mycket plats som möjligt.

Glädje. Hon är verkligen världens gladaste bebis, vår Memmi. Hon lyser upp som en solstråle när man pratar med henne eller när hon ser sig själv i spegeln. Hon älskar när man busar och skrattar så härligt när man gömmer sig bakom hennes fötter, dansar med henne eller pussas.

Pyjamasen på sista bilden är jag helt förälskad i. Tyvärr säljs inte det mönstret längre, men den är så mjuk och gosig så jag tipsar ändå om att köpa ellos egna pyjamaser! Ska klicka hem det HÄR (klick) tvåpacket nu när det är 25% på barnkläder.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Vilken goding ni har!! Ang. tungbandet tycker jag du ska stå på dig! Be om remiss till Danderyds ÖNH-klinik (i Mörby c). De är jätte-erfarna och bra med barnen. Att amningen är stökig kan mkt väl ha med tungbandet att göra. I början rinner ofta mjölken utan att barnet behöver jobba så mkt, så även m kort tungband kan det gå. Men när de blir äldre måste de ”driva ut” mjölken mer effektivt och det är svårt om tungbandet är för kort. Då kan det även märkas på viktkurvan. Be om en koll iaf, är mitt råd.
    Lycka till /logopeden

    1. sofiordning

      Men vad bra med en expert! ? Ja jag ska prata med bvc igen nu på femmånaderskollen och insistera på en remiss! Tack för pepp! Kram!

stats