Nöt och chokladkaka
175*C, 15+40 minuter
En snabb och enkel kaka som ändå blir så mycket mer än bara den klassiska sockerkakan!
Ingredienser
- Smör och ströbröd till formen
- 20 g flagad mandel
- 2 msk pärlsocker
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl mjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 2,5 tsk vaniljsocker
- 75 g smält smör
- 1 dl mjölk
- 40 g hackade hasselnötter
- 75 g mörk choklad, grovt hackad
- Florsocker och muskot efter smak
Gör så här
- Smörj och bröa formen. Jag använde en 23 cm vid sockerkaksform som du kan hitta HÄR.
- Häll i mandel och pärlsocker i botten av formen.
- Vispa ägg och socker ordentligt pösigt i en stor bunke.
- Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i äggsmeten.
- Vänd ner smör och hasselnötter.
- Vänd ner mjölken.
- Häll i hälften av smeten i den bröade formen.
- Blanda ner chokladen i resterande smet och häll ner i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca.40 minuter.
- Låt svalna tills kakan släpper formen, stjälp upp på ett fat och pudra florsocker och sedan lite muskot på toppen.
Mumsigt ?
Faktiskt 😉