Ordning: två små hemmabarn

Emelis 2årsdag

Den 25/3 fyllde vår fina Memmi 2 år. Jag trodde att födelsedagar i den åldern mest flöt förbi, att det var lite luddigt och svårgreppat. Men vår tjej såg så galet mycket fram emot det så mitt hjärta går sönder.

Som jag sagt tidigare så var det viktigaste med hela födelsedagen att hon skulle få frukost på sängen, enligt henne själv. Jag gick upp till köket och gjorde iordning brickan och sen kom Simon och Matilda upp till mig, vi packade på oss frukostbricka, ballonger och paket, och sen gick vi sjungandes in i sovrummet där Emeli låg. Oooooch sen fick vi ta i ordentligt och vråla hela sången en gång till också, för hon var galet svårväckt, haha. Men sen satt hon där, rufsig i håret och med ett leende från öra till öra, min lilla trollunge. ”Mimmi frukost Ängen!” och med en klapp på madrassen, flera gånger om. Så lycklig tjej. Hon njöt, paketen uppskattades stort, och ballongerna var jättehäftiga, men hon stannade hela tiden upp och bara SÅG på sin bricka. ”WOW!” liksom. Hur som helst tog det många försök innan hon gick med på att tillslut gå upp så att vi också (främst Matilda) skulle få något att äta (dock delade hon glatt med sig av sitt, men vi var inte alla sugna på kakor till frukost).

Väl i köket fikade tjejerna lite trots de stora paketen mitt i rummet, och jag fick propsa på att Emeli skulle öppna dem medan vi gjorde gröt. Matilda frågade om Emeli ville ha hjälp och Emeli svarade så som hon gör när hon är förståndig, hon la huvudet mot axeln och mm-ade fram ”Tildi hjälpa Mimmi, öppa ket.” Så drog de av inslagningen på allt tillsammans. Totalt av oss föräldrar fick Emeli en samling pixiböcker med fordons-tema, två tröjor med bilar och dinosaurier, en springcykel, en varuvagn och en garderob för dockkläder.

Efter frukosten drog vi ut och jagade park utan andra barn i (det märks tydligt att det är fler hemma om dagarna nu, och det är ju oftast pga att de har covid19-symptom, så inga vi helst umgås med) och på vägen cyklade båda tjejerna på nya cykeln. Sen gick vi hem och möblerade om köket till affär, med utklädnader, varor, dockor och kassaapparat.

Hemma i brevlådan låg det ett tjockt kuvert med paket från moster Sarah! Så himla snällt och fint genomtänkt. Emeli fick sen bestämma att de skulle bada och det blev med skum och baby shark och Abba spelandes i bakgrunden. Efter det tog vi och bakade en tårta. Sådär riktigt kladdigt, glatt och härligt. Emeli fick sitta på bänken i morgonrock, röra, sleva och smaka hur bäst hon ville. Haha, och sen var det bara att hoppa in i duschen igen. Tjejerna blev SÅ stolta över sin tårta. Lite middag med favoriträtten (pasta med ost och skinksås med ärtor i) och sedan Emelis stora favorit -fredagsmys! Absoluta favoriten för henne är Snow Buddies och kinderägg, så det blev det, pluss stjärnor (chips) och såklart ett litet fikabord med tårtan och drycken of her choice: mjölk.

En riktigt bra Emeli-dag tror jag ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats