Ordning: två små hemmabarn

Att välja var man ska lägga energin

Ok. Jag är helt slut. Emeli är inne i den där perioden som jag kommer ihåg för väl från Matilda. Hon förstår så mycket, och kan så mycket, men inte tillräckligt. Så en såååå stor del av dagarna är fyllda med frustrerade tjut och jag går på TÅ för att inte komma i vägen för minsta frökens bestämda vilja. Och det i kombo med att Matilda sover oroligt. I nästan en veckas tid nu har jag knappt fått mer än en timmes sömn i streck, och min energi är på minus. Måtte helgen komma fort.

Men dagarna ska vara roliga ändå! Vi lämnade frukostdisken på bordet och bara kastade oss iväg. Jag la över filtar på en sovande Emeli och klädde på henne när hon vaknat.

Vi upptäckte en ny skog. Det var ett par rådjur som lockade in oss just där (ser ni dem på översta bilden?) och det var en riktigt fin plats värd att besöka igen. Jag själv mår så bra i skogen, blir en lyckligare människa, så vi kanske hamnar där imorgon igen.

Emeli fick sitta i liggdelen när jag stod brevid, det var jättemysigt men det är väl inte hållbart så länge till… När hon hade tröttnat fick hon sitta i sjalen, ammade lite efter en stund och sen somnade hon om när vi började gå hemåt.

Hur härlig är inte skogen på hösten?

Matilda hittade flera fina löv som vi tittade på. Jag visade att de gröna på träden var likadana som de bruna på marken, och att det fanns olika sorters blad på olika träd. Hon fick fylla väskan och så gjorde vi två tavlor när vi kom hem, så vi kan kika närmare och fortsätta fundera.

Emeli tittade på. Hon skulle gärna hjälpa till också om hon fick. Dräkten hon har på sig här är strl 80(!) och Matilda sprang omkring när hon själv hade den. Simon har ett distinkt minne från när jag låg inne på antenatalen och han och M hälsade på mig. Då gick hon omkring i korridorerna med dräkten på sig. Emeli var i magen och på väg ut, men Matilda var inte mycket större än vad hon är nu? Så konstigt att förhålla sig till.

Hemma i trädgården fick Matilda en andra vind och serverade kak-sten efter kak-sten. Emeli? Hon åt så mycket gräs hon kunde förmå innan jag lyckats kränga ur det ur nyporna på henne. Gång på gång. Hon blev tillslut bannlyst till trallen.

Men ja. Jag är trött, vresig och disträ. Hemmet ser ut som jag vet inte vad och maten blir snabbkok och upptinat. Men vet ni vad? Vi hade världens finaste dag idag ändå, när jag ser tillbaka på det. Jag är så lycklig och tacksam att få spendera all min tid med mina fina små, sicka lyckopiller de är ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats