Ordning: två små hemmabarn

Bildbomb, härliga vårdagar ❤️

Bildbombs-dags! De senaste dagarna har bjudit på mycket härligt… och något mindre kul.

Vi börjar med en trött mamma och en Emeli som envisades med att sova på näsan.

Tre dagar i rad har vi varit ute och gått! Premiär för syskonvagnen här ovan! Matilda trivs jättebra i den, men inget slår ju att få gå själv!

Igår var Angelica och Olivia här. Först blev det fest då vi båda hade handlat… Emeli fick dressen ovan i välkomstpresent och Matilda fick ritblock och kritor i storasysterpresent ❤️ Roligt då O fick kritor i påskägget hon fick av oss hehe, och sen fick hon sin ettårspresent också -kalaset hade hon samma dag som E föddes.

Efter mycket pepp tog vi oss även kommunalt till huset! Sååå roligt att känna att vi kan det. Huset kändes jättenära. Det här var alltså bara andra gången Matilda åkt kommunalt så ni förstår hur läskigt det var… bakterier och folk överallt ju ? Och Emeli gjorde sin tågpremiär bara två veckor gammal. Helt bananas.

Trött efter utflykt och somnat själv = däcka i sänghimmelen

Sen slutligen idag då! Det var första BVC-besöket för E och jag känner mig riktigt stolt över hur bra det gick. Det var jag och tjejerna själva efter att jag tackat nej till Simons hjälp typ sju gånger och skickat iväg honom till huset. Vi kom iväg i bättre tid än vad jag nånsin lyckats med med bara Matilda! Riktigt peppande. Väl på BVC var Matilda en pingla, visade upp Emeli för BVC-sköterskan och satt sen snällt på rumpan och åt en grötklämmis medan lillasyster mättes och vägdes. Hon växer på riktigt bra, har börjat få en dubbelhaka och på längden har hon ökat fem centimeter på två veckor! Haha, vi drog slutsatsen att Simon har haft rätt när han sagt att BB mätte två cm fel. Emelis födselvikt och längd var alltså 48cm och 3085g apropå det, det har jag glömt dela med mig av! ”Tung för tiden” och alltså en godkänd födselvikt även för fullgångna! Idag mätte hon 51cm och 3380g och imponerade även med sin bestämdhet och lungkapacitet! Efteråt gick vi genom centrum och köpte ett par skor och lite fika. Shit vad vågad den här prematurmamman är, så här har jag inte betett mig på typ ett och ett halvt år.

Ah och just det, det mindre roliga. Hej första mjölkstockningen för den här amningsperioden. Imorgon håller nog jag och tuttarna oss inne i värmen och i skydd från blåsten! ?

Hoppas ni uppskattade en rörig uppdatering mer än ingen alls… det är svårt att få tiden att räcka till just nu! Tryck gärna på hjärtat här nedan så får jag lite mer pepp att skriva ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Catrin

  Jätte kul att läsa ett ”rörigt inlägg” som du kallar de. Med lite av varje. Varit så nyfiken på längd å vikt på din nyfödding. Å väntar med spänning på en förlossnings berättelse.
  Själv i v 37….med sjunde barnet. De andra sex ha kommit i v 39. Så nu väntar vi med spänning….
  Stora Grattis kramar till er!

  1. sofiordning

   Hej Catrin! Tack för att du läser ☺️ Förlossningsberättelsen är på G nu! Hoppas på att den blir klar de närmsta dagarna. Så spännande, hur går det för dig? Fått din bebis än? Kram!

 2. Charlie M

  Det låter som om du rattar (hehe ursäkta) mammalivet galant! Bra att du känner dig modig och fri – det GÅR att åka kommunalt etc. Heja heja! Så otroligt kul att få följa hur ni har det – tack för att du orkar uppdatera mitt i karusellen! 3085 låter som vår lille (37+5). Fina Emeli☀️

  1. sofiordning

   Hehe tack! Det är svåååårt att våga men det är ju värt det! Häftigt! 3085 är ju en jättefin vikt ☺️ Roligt att höra fler som vägt där omkring, att det är ”normalt”!

stats