Ordning: två små hemmabarn

Graviditeten hittills

Idag är vi i vecka 17+5. Det är vad man i folkmun kallar ”i vecka 18”, men med alla läkarbesök så gör i som vården och säger att vi är i v. 17.

Bebisen är ungefär 18cm och väger runt 160g. Rör sig i stooora rörelser och känns som en riktigt lugn, stark och självsäker individ ?

Jag ligger precis vid ”lika mycket put fram som bak” nu, haha. Min rumpa har växt jättemycket, men nu borde jag förhoppningsvis börja bli mer framtung.

Det är lite ”spökveckor” just nu och graviditeten är inte fullt lika påtaglig, hormonerna har balanserat sig lite osv, men det är absolut inte så jag glömmer att jag är gravid nån gång. Med den här graviditeten kände jag mig jättegravid från start och det har liksom varit så det sett ut. Kanske för att det är tredje graviditeten rätt tätt, eller så är det helt enkelt så för att alla graviditeter är olika.

Ska vi ta den tråkigare delen också?

Med Matilda mådde jag jätteilla de första veckorna, med Emeli mådde jag inte alls lika illa men illamåendet höll i sig längre. Den här gången är illamåendet ännu lindrigare men har fortfarande inte släppt helt. Det ligger där i bakgrunden som oftast men är inte så pass att jag behöver äta något mot det. Jag tror att det kan vara svårare för illamåendet att släppa eftersom jag har migränen också den här gången, min syn och balans är helt knasig liksom och det kan ju trigga illamående bara det.

Förutom illamåendet har jag inga vidare besvär. Blodtrycket var lite lågt i början vilket gav yrsel, och jag var fruktansvärt andfådd ett par veckor också. Åh, den här är spännade: jag har ingen aning om varför, dålig blodcirkulation kanske, men mina armar och ben har haft superlätt för att somna! Jättefacsinerande. Ett tag kunde jag inte ligga på sida för HELA sidan somnade då. Matilda var en trooper när hon kom in på nätterna då och jag fick KASTA över en arm till henne, säga till henne att hålla hårt, och sen rulla över för att häva upp henne vår kontinentalsäng!

Foglossningen är jättebra också, den märks bara av lite när jag varit på långpromenad med dubbelvagnen.

Annars? Jag började känna sparkar kring v14 vilket är tidigt men senare än mina andra graviditeter, och bebisen är mycket lugnare än vad tjejerna var. En kväll satt jag och klagade på hur lite sparkar det var och den natten sparkade bebisen på min hand så det kändes jättetydligt utifrån, 16+0 då och mycket tidigare för det än de andra graviditeterna. Så inget fel på styrkan hos bebisen, men den är lugn av sig.

Cravings? Inga specifika, men som tidigare graviditeter har jag en aptit som verkligen saknas annars. Mat är jättegott. Även sötsaker, fast det var svårt med sånt under de andra graviditeterna. Tillfälliga sug har varit mustiga grytor och mammas husmanskost, bäryoughurt och flingor, munkar och mintchoklad.

Läs om v17 med Emeli i magen HÄR

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. sofiordning

      Tack så jättemycket för att du säger det! Blir jättepeppad ❤️❤️ och vad glad jag är att du är inne och läser!!

stats