Eget jordnötssmör är så himla lätt och gott! Innan jag läste att man kunde göra det själv hade jag knappt smakat jordnötssmör, men nu får jag riktiga cravings efter det ibland!
Crunchy Peanut butter
Ingredienser
- 320 g. salta jordnötter
- 2 msk rapsolja
Gör så här
Mät upp ingredienserna i en matberedare. Pulsa en kort stund tills du har en grovkornig massa. Lyft ur hälften av massan till en annan skål. Kör nu kvarvarande blandning helt slät, det märks när det blivit smör av det! Blanda ner den delen du lyfte ur, förslut i burk och förvara i kylskåp.
Smöret håller längre än vad det får vara ifred! Vill du istället ha ett Creamy Peanut butter så lyfter du inte ur något, utan kör allt tills det blivit helt slätt. Vill du ha smöret mer flytande? Tillsätt lite mer olja. Tänk på att smöret blir hårdare när det fått stå ifred och svalna och svälla ett tag.
Senaste kommentarer