Ordning: två små hemmabarn

Julkalendrar 2019

Tidigare år har jag gjort paketkalendrar till barnen (kika gärna på dem HÄR och HÄR), men i år har vi fått prioritera bort lite saker som tar för mycket energi.

Lägligt nog ÄLSKAR tjejerna böcker, så i år får de dela på en PIXI-kalender och jag tror de kommer tycka det är jättekul! Jag kikade lite på nätet och läste mig till en ”bland”-kalender där det nästan bara var böcker som var nya för dem. Det släpps ju en kalender varje år, men 2019s tex hade de säkert 10/24 böcker från redan. Sen finns det ju småbokskalendrar med Astrid Lindgren, Mamma Mu, Mumin och allt möjligt också! Kul grej iallafall tycker vi! Böcker kan man aldrig få nog av!

Desutom får tjejerna en varsin chokladkalender i år för första gången. Jag kunde inte låta bli, jag själv älskade dem när jag var liten. Ok, nu med. Det är något speciellt.

UTÖVER det har vi radio/TV-kalendern, hehe. Förra året lyssnade jag och tjejerna på radiokalendern till frukosten varje margon, och det var verkligen helt fantastiskt. När julen hade kommit och gått fortsatte vi att lyssna på barnradion och de olika sagorna som finns där länge länge. Ska bli så kul att få följa en kalender igen!

TV-kalendern tittade Simon och Matilda på innan läggdags förra året men nu får vi se hur vi gör! Simon blev nämligen störtförälskad i den här Pettson-boken som då har ett kapitel för varje dag fram till jul. Pettson är i stort sett de enda böckerna de läser om kvällarna just nu, så det kommer säkert bli jättebra. Boktokar.

Ja… 6 kalendrar totalt känns sjukt överdrivet. Vi får väl se om vi hinner med! Men knappt att vi behöver komma på några andra aktiviteter för december iallafall, hehe.

Hur gör ni med kalendrar i år? Har ni provat PIXI-kalendrarna?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats