Det här receptet kanske känns lite annorlunda för många, men är man en av de som knappt äter socker och vill få i sig mycket protein osv, så är det här en bra och rejäl frukost.
Kvargkaka
4 portioner, 175*C
Ingredienser
- 500g lätt kvarg
- Vaniljpulver (eller vaniljsocker) efter smak
- 1 ägg
- 3 stora äpplen
- 1 msk kanel
- 1 dl fiberberikade havregryn
- 1 dl hasselnötter
Blanda kvarg, ägg och vanilj och bre ut i en liten ugnsfast form med höga kanter. Skala och skär äpplena i små bitar och blanda med kanelen. Lägg äppelbitarna på kvargen och tryck ner lite. Förgrädda i ugnen i ca. 15 min.
Medan kvargen och äpplena står i ugnen, hacka hasselnötterna. Hacka gärna lite mandel eller andra nötter också, ju mer desto bättre.
Ta ut kvargen och äpplena ur ugnen, strö på havregryn och nötter. Grädda i ytterligare 10min, men håll lite koll så att nötterna inte bränns.
Klart! Jag serverade min med lite tinade hallon för fräschhetens skull.
Senaste kommentarer