Ordning: två små hemmabarn

Kvargkaka

Det här receptet kanske känns lite annorlunda för många, men är man en av de som knappt äter socker och vill få i sig mycket protein osv, så är det här en bra och rejäl frukost.

Kvargkaka

4 portioner, 175*C

Ingredienser

  • 500g lätt kvarg
  • Vaniljpulver (eller vaniljsocker) efter smak
  • 1 ägg
  • 3 stora äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 dl fiberberikade havregryn
  • 1 dl hasselnötter

Blanda kvarg, ägg och vanilj och bre ut i en liten ugnsfast form med höga kanter. Skala och skär äpplena i små  bitar och blanda med kanelen. Lägg äppelbitarna på kvargen och tryck ner lite. Förgrädda i ugnen i ca. 15 min.

Medan kvargen och äpplena står i ugnen, hacka hasselnötterna. Hacka gärna lite mandel eller andra nötter också, ju mer desto bättre.

Ta ut kvargen och äpplena ur ugnen, strö på havregryn och nötter. Grädda i ytterligare 10min, men håll lite koll så att nötterna inte bränns.

Klart! Jag serverade min med lite tinade hallon för fräschhetens skull.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats