Ordning: två små hemmabarn

Lucia 2019

Godmorgon!

Har ni haft en bra start på helgen? Igår var det ju Lucia, och jag älskar den dagen så himla mycket… Vi hade en superstart på dagen och jag blev tokblödig. Vi åt frukost framför TVn (vilket bara händer på Lucia sen barnen kom) och tittade på SVTs Lucia-sändning, precis så som jag är uppvuxen med att man gör. Tjejerna hade picnic på golvet och tittade jättefokuserat, sen kröp de upp i soffan och åt klart sina lussekatter där.

Året Matilda föddes var vi fortfarande på SÖS när det var Lucia. Vi vantrivdes där. Jag var ensam i Matildas sal medan Simon fixade med nånting när personalen berättade att luciatåget skulle komma. Jag stod precis utanför Matildas dörr och tittade, och mina tårar bara rann när de kom gåendes. Jag tror det var sjukhuspersonal som bildat ett litet fem-mannatåg eller nått sånt, jag kommer inte ihåg, men det var barnförbud på avdelningen så jag tror att det måste ha varit så. Det var jättefint. Vet inte varför, men det betydde jättemycket och jag blev så glad. Personalen hade glitter i håret hela dagen och var bara lite extra glada. Det var jättefint. Lite normal stämning för en gångs skull antar jag.

Matildas nästa Lucia var hemma i lägenheten och hon fick äta bulle i soffan för första gången. Året därpå hade vi flyttat hit och jag hade släpat upp antilopstolen i vardagsrummet. I år satt de båda där på golvet och picnicade (deras förslag) och var så stora och allt var så enkelt. Jäklar vad tiden går.

Vilket dravell?? Men jag blir så känslosam av Lucia haha!

Hur som helst drog de iväg på Luciafirandet på öppna förskolan sen, vilket blev jättelyckat. Mycket folk, saffransvåfflor, julsånger och luciatåg. ÖF:an som vi går till är ickereligös och hålls i av familjecentralen, vilket jag tycker är väldigt skönt, men jag vet att kyrkorna här omkring har jättefina luciafiranden på kvällen också, bland annat ett luciatåg ”för alla barn som vill” som vi kanske nyttjar nästa år. Fin idé men för sent på kvällen för våra små fortfarande.

Nu gör sig Simon och tjejerna iordning för att åka till fryshuset! Simons kompis Kaj skatear och köpte en liten skateboard till Matilda för säkert över ett år sedan, och nu är det dags! De har varit där och tittat på Kaj när det var SM tidigare och tycker att det är jätteroligt att prata om, ska bli spännande att se om de vågar prova själva!

Vad gör ni i helgen? ❤️

PS. Har haft en video på lut men inte fått till inspelningen mellan samandragningar och sjukt lite dagsljus. Jobbar på det dock! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats