Ordning: två små hemmabarn

RUL (rutinultraljud)

Ville bara kika in här lite kort för er som är nyfikna, vi har ju nått första milstolpen på min LISTA, rutinultraljudet!

Allt såg jättefint ut med både bebis (läppar, hjärna, hjärta, njurar, rygg, proportioner, profil, längd och omkrets, magsäck, vener och artärer, osv) och graviditeten (flöde i navelsträngen, mägd fostervatten, placering av moderkakan osv). Och när vi fått veta det i lugn och ro frågade vi även om könet. Det var ingen tvekan om saken. Men vad vi fick höra håller vi på ett tag till.

Jag filmade faktiskt löpande under dagen och funderar på att lägga upp det som en Youtube-video. Vore kul att testa liksom. Vi får se om jag tar tag i det. Ni är inte många som har hittat hit än, men finns det nån av er som skulle tycka att det vore kul att se och höra oss lite mer?

Det var en lite spännande person som gjorde undersökningen btw. Jätteduktig, lugn och trevlig -men det lät JÄMT som att hon skulle säga ”…men.” Tex ”alla fyra kamrarna på hjärtat ser bra ut, MEN det bor en enhörning i den ena”, eller ”här är navelsträngsfästet, MEN det är gjort av lera.” Svårt att förklara, men hon fick oss att andas ut halvvägs hela tiden för att sen få värsta klumpen i halsen direkt efter. Men några dåliga nyheter kom som tur var aldrig. Hon tog heller inga bilder åt oss utan vi fick fyra stycken näsbensmätningar utskrivna, istället för att få runt 10 bilder och filmer digitalt. Lite synd. Hade önskat att hon tog bild på när nästipp med näsborrar och munn och allt syntes perfekt över hela skärmen, det såg så pussvänligt och vackert ut. Jaja, det är fortfarande inprentat i mitt minne och förhoppningsvis håller det sig där!

Nu ska jag försöka somna, tjejerna sover tillsammans i Matildas rum för första gången och det kan verkligen sluta hur som helst. Önska oss lycka till ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats